top of page
menuanchor
image-1-7.jpg

Галерията в Cadillac House, намираща се до квартал Soho в Манхатън, бе домакин на изложбата “Раят на тоалетната хартия” – експозиция толкова ексцентрична на пръв поглед, колкото и в действителност e.  “Раят на тоалетната хартия” покани посетителите да докоснат и пипнат, седнат или легнат, раздвижат и поиграят с визуалните антики на артиста Maurizio Cattelan и фотографа Pierpaolo Ferrari в превзетото от тях пространство в Cadillac House.

Plamen_Petkov_MG_5945_CATTELAN_FFLR.jpg
Plamen_Petkov_MG_5907_CATTELAN_Bedroom_0

Изложбата изглежда вероятно шокираща, но е представена по толкова нестандартен начин, че е невъзможно да не й бъде обърнато внимание. "Кичът, никога не е изглеждал толкова добре" - коментират критиците. "Зашеметяващо!" - казват представителите на Генерация Z, тръгнали да търсят лесна плячка за своите Instagram профили. Като се започне със света на извъннормените калейдоскопични спагети и се стигне до междузвездните пуканки по пода и стените, йонийската колона или летящите на фона на синьо небе риби, сътвореният от двамата артисти. Неповторим хаос - колкото омайващи като колорит толкова и заинтригуващ като пейзаж. Ако посетителят се загледа може да открие продукцията на италианския мебелен дизайнер Seletti, която се вписва по един особен начин в заобикалящата ги бъркотия, чрез контраст и авангардност.

Детайли, цветове и нестандартни предмети, обстановка, която пренася посетителите в сюрреалистичния свят на противоречивите комбинации и конфликтни съчетания, които обаче по един странен, но омагьосващ начин допринасят за една цялостна хармония ... колкото и да изглежда извънземна тя.

Plamen_Petkov_MG_5975_CATTELAN_FFLR.jpg
Plamen_Petkov_MG_5911_CATTELAN_FFLR.jpg
Plamen_Petkov_MG_5887_CATTELAN_FFcLR-645
Plamen_Petkov_MG_5890_CATTELAN_FFLR-645x
Plamen_Petkov_MG_6038_CATTELAN_079_084_H
Експозицията бе възможна благодарение на креативната медийна агенция Visionaire и Toiletpaper Magazine
(фотоси:  Пламен Петков).
bottom of page