top of page
menuanchor
ПРОЕКТИРАНЕ И ДИЗАЙН

Проектиран с цел демонстриране на еволюцията в дизайнерството и новите визии на дизайнерските екипи на Кадилак, Концептът Ciel бележи началото на едно революционно развитие в проектирането и разработването на нови идеи. Съчетанието на естествени материали, охолното пространство за пътниците, както и множеството детайли в подчертано Кадилак стил се очаква да бъдат пренесени в новите разработки на марката, които от своя страна имат много по-голяма вероятност да стигнат до производство.

Cadillac-Ciel-Concept-Design-Sketch-04-7
Cadillac-Ciel-Concept-Design-Sketch-03-7
Cadillac-Ciel-Concept-Interior-Design-Sk
cadillac_ciel_concept_1.jpeg
cadillac_ciel_concept_5.jpeg
ЕКСТЕРИОР

Придържайки се към основната идея да сътворят кабриолета от сънищата, а защо не и от бъдещето, дизайнерите на Концепта Ciel си поставят за цел да проектират и разработят модел, който ще бъде отворен, футуристичен и ще излъчва неустоим чар от всеки ъгъл. Намеренията се превръщат в рисунки, скиците в проектни макети, а проектите в разработката на един от най-характерните кабриолети, видяли някога бял свят.

"Създадохме един Кадилак, който Ви позволява да пипнете небето" - Гаел Бюзин - водещ дизайнер в проекта Ciel.

Concept Ciel 06.jpg
ИНТЕРИОР

Интериорът на концепта Ciel е ръчно изработен от Премиум материи. Специално подбраната кожа за седалките е скроена и съшита също на ръка. Дървените елементи в купето произхождат от внимателно подбрана, планирано-изсушена и специално обработена дървесина от естествена Олива. От своя страна, централната конзола между седалките на първи и втори ред осигурява всички необходими връзки за мобилна свързаемост на всички пътници в автомобила.

Concept Ciel 12.jpg
Concept Ciel autowp.ru_cadillac_ciel_con
Concept Ciel 04.jpg
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
Concept Ciel 03.jpg
Concept Ciel 09.jpg
Tech paramters 10.png
ДРУГИ КОНЦЕПТИ НА КАДИЛАК
Concept Elmiraj cadillac-elmiraj_1600x0w
Concept Escala 2016 109.JPG
Anchor 1
Concept Ciel 01.jpg

Концептуален модел

CONCEPT CIEL

Кадилак Ciel е една концептуална хибридна разработка на GM, лансирана през 2011г. Четири-местният кабриолет бележи началото на една революционна промяна в дизайна на автомобилите Кадилак. Тъй както името Ciel сочи - от френски означаващо 'небе', концептът е една отворена кола, която не би могла да се курмува във всякакви климатични условия. Олицетворявайки отвореното пространство и удоволствието от пътуването, идеята на дизайнерските екипи на марката са имали по-скоро като задача да създадат концептуално возило, което да вдъхнови и послужи за база на последващи разработки.

През 2011 дизайнерският отдел на Кадилак поставят основите на бъдещето на луксозните американски автомобили Кадилак. Рамковата стратегия дефинира трите компонента, които новите разработки трябва да съдържат:

- 'пътуването' изразено чрез концепта CIEL - един голям, просторен кабриолет - синоним на насладата от пътуването,

- 'кормуването' превъплатено в концепта ELMIRAJ - един автомобил, изцяло подчинен на удоволствието от шофирането, и най-накрая

- 'пристигането', отразено във формите на концепта ЕSCALA, лимузина с безупречни пропорции, изящество и улегналост, дъставящо на пътниците насладата от пътуването и пристигането до желата дестинация.

Това са и визията и философията, които следваха екипът на Кадилак. Благодарение на усърдната работа на множество инженери, дизайнери, скулптори, след редица разработки и експерименти, резултатът е: 3 ключови модела: CIEL, ELMIRAJ и на 'финала' ESCALA.

bottom of page