top of page
menuanchor
Concept Elmiraj 1411592260000-DFP-0924-c

Концептуален модел

CONCEPT ELMIRAJ

Кадилак Elmiraj е шаблонът за една нова генерация на визията на новите супер-луксозни лимузини. Превъплащавайки завръщането към една дизайнерска философия черпеща своята сила, многопрофилност и изтънченост от Изкуствата и Науките.

"Голями мечти - големи коли" е една тенденция появила се през 1970-те години и представлява повратен момент в историята на Кадилак с появата на 'персоналното луксозно купе' Eldorado. По-странен източник на вдъхновение едва ли би могъл да бъде намерен, още повече, когато става дума да автомобил предвиден евентуалниза масово производство. Може само да се гадае, но Концептът Elmiraj изглежда е по-скоро платформа за бъдещи разработки по отношение на стил и визия.

През 2011 дизайнерският отдел на Кадилак поставят основите на бъдещето на луксозните американски автомобили Кадилак. Рамковата стратегия дефинира трите компонента, които новите разработки трябва да съдържат:

- 'пътуването' изразено чрез концепта CIEL - един голям, просторен кабриолет - синоним на насладата от пътуването,

- 'кормуването' превъплатено в концепта ELMIRAJ - един автомобил, изцяло подчинен на удоволствието от шофирането, и най-накрая

- 'пристигането', отразено във формите на концепта ЕSCALA, лимузина с безупречни пропорции, изящество и улегналост, дъставящо на пътниците насладата от пътуването и пристигането до желата дестинация.

Това са и визията и философията, които следваха екипът на Кадилак. Благодарение на усърдната работа на множество инженери, дизайнери, скулптори, след редица разработки и експерименти, резултатът е: 3 ключови модела: CIEL, ELMIRAJ и на 'финала' ESCALA.

ПРОЕКТИРАНЕ И ДИЗАЙН

Проектът Елмираж преоткрива концепта на супер-луксозното купе с двувратка. Дизайнерите на Елмираж намират първоначално своето вдъхновение в класическия Ел Дорадо и го адаптират към и чрез съвременните прогресивни технологии, за да задоволи следващото поколение взискателна премиум клиентела. Удължена ходова част, изчистени и пространствени линии придават на Елмираж присъствие и уникална футуристична феерия.

Concept Elmiraj concept_13_1280x960 03.j
Concept Elmiraj 2013 042.JPG
Concept Elmiraj 9_1280x960 05.jpg
Anchor 1
ЕКСТЕРИОР

Концептът Елмираж е един уникален продукт на екстериорния дизайн. Четири-местната лимузина е със задно задвижване, което е позволило на дизайнерите на Кадилак да проектират своя шедьовър на базата на шаси с изнесена точка на тежестта. Несъмнено Елмираж ще остане в историята на автомобилния дизайн със своята футуристична и нестандартна визия, но това не означава, че многобройни елементи от този уникален по само себе си концепт няма да бъдат подчертаващи детайли на бъдещите модели на Кадилак. Семплите външни форми на концепта Елмираж изглежда биха могли да бъдат начертани върху салфетка от незапознат фен на луксозни автомобили, но това е всъщност и есенцията на изключителния дизайн.

Concept Elmiraj cadillac-elmiraj-4_800x0
Concept Elmiraj cadillac-elmiraj-7_800x0
ИНТЕРИОР
Concept Elmiraj 7_1280x960 07.jpg

Вътрешността на концепта Elmiraj е една чиста футуристична фантазия. Карамеленият цвят създава една сладка визия на купето на Elmiraj. Материалите на припокриващите се плоскости дават ясна представа за насоката, която Кадилак поема по отношение на Интериора на бъдещи модели, но и премахва всякакви съмнения относно евентуално бъдещо производство на този модел.

Едно е ясно, шофирането на автомобил Elmiraj може да разпъне усмивката на човека зад волана толкова колкото е голяма предната решетка на автомобила.

Concept Elmiraj 6_1280x960 08.jpg
Concept Elmiraj 5_1280x960 09.jpg
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
Tech paramters 16.png