top of page
menuanchor
Concept Elmiraj 1411592260000-DFP-0924-c

Концептуален модел

CONCEPT ELMIRAJ

Кадилак Elmiraj е шаблонът за една нова генерация на визията на новите супер-луксозни лимузини. Превъплащавайки завръщането към една дизайнерска философия черпеща своята сила, многопрофилност и изтънченост от Изкуствата и Науките.

"Голями мечти - големи коли" е една тенденция появила се през 1970-те години и представлява повратен момент в историята на Кадилак с появата на 'персоналното луксозно купе' Eldorado. По-странен източник на вдъхновение едва ли би могъл да бъде намерен, още повече, когато става дума да автомобил предвиден евентуалниза масово производство. Може само да се гадае, но Концептът Elmiraj изглежда е по-скоро платформа за бъдещи разработки по отношение на стил и визия.

През 2011 дизайнерският отдел на Кадилак поставят основите на бъдещето на луксозните американски автомобили Кадилак. Рамковата стратегия дефинира трите компонента, които новите разработки трябва да съдържат:

- 'пътуването' изразено чрез концепта CIEL - един голям, просторен кабриолет - синоним на насладата от пътуването,

- 'кормуването' превъплатено в концепта ELMIRAJ - един автомобил, изцяло подчинен на удоволствието от шофирането, и най-накрая

- 'пристигането', отразено във формите на концепта ЕSCALA, лимузина с безупречни пропорции, изящество и улегналост, дъставящо на пътниците насладата от пътуването и пристигането до желата дестинация.

Това са и визията и философията, които следваха екипът на Кадилак. Благодарение на усърдната работа на множество инженери, дизайнери, скулптори, след редица разработки и експерименти, резултатът е: 3 ключови модела: CIEL, ELMIRAJ и на 'финала' ESCALA.