top of page
menuanchor
ESL pic 0032.JPG

Концептуален модел

THE ESCALA CONCEPT

Кадилак Ескала – на испански означаващо ‘мащаб’ – рефлектира еволюцията в дизайна на марката Кадилак. Изваяните външни очертания създават впечатлението, че автомобила се плъзга по пътя. В купето, се усеща климат на равновесие и спокойствие, струящ от алуминиево покритите елементи преминаващи в детайли от дървени материи. Тази уникална комбинация, подплатена с последните технологични решения и ръчно изработени елементи от други естествени материали, Ви изпраща в бъдещето и се превръща на момента в символ на новото.

През 2011 дизайнерският отдел на Кадилак поставят основите на бъдещето на луксозните американски автомобили Кадилак. Рамковата стратегия дефинира трите компонента, които новите разработки трябва да съдържат:

- 'пътуването' изразено чрез концепта CIEL - един голям, просторен кабриолет - синоним на насладата от пътуването,

- 'кормуването' превъплатено в концепта ELMIRAJ - един автомобил, изцяло подчинен на удоволствието от шофирането, и най-накрая

- 'пристигането', отразено във формите на концепта ЕSCALA, лимузина с безупречни пропорции, изящество и улегналост, дъставящо на пътниците насладата от пътуването и пристигането до желата дестинация.

Това са и визията и философията, които следваха екипът на Кадилак. Благодарение на усърдната работа на множество инженери, дизайнери, скулптори, след редица разработки и експерименти, резултатът е: 3 ключови модела: CIEL, ELMIRAJ и на 'финала' ESCALA.

ПРОЕКТИРАНЕ И ДИЗАЙН

Концептът Ескала е бил проектиран с респект и уважение към пространството. Изящните външните очертания, изваяните вътрешните форми единствено говорят за мащаб, обем и пространственост.

10 ca-cadillac-esacla-concept-performanc
Concept Escala 2016 101.JPG
Concept Escala 2016 105.JPG
Concept Escala 2016 05.jpg
Anchor 1
02 ca-cadillac-esacla-concept-craftsmans
04 ca-cadillac-esacla-concept-craftsmans
03 ca-cadillac-esacla-concept-craftsmans
ИЗРАБОТКА

Подобно на други модели на Кадилак, купето на Ескала е изработено ръчно. То също радва с няколко специфичности, които подчертават мащабността на автомобила като например интериор от типа ‘eдна отливка’, един почти прозрачен таван както и широчината на задните седалки – всичко в името на усета за обем.

ТЕХНОЛОГИИ

Подобно на други модели на Кадилак, купето на Ескала е изработено ръчно. То също радва с няколко специфичности, които подчертават мащабността на автомобила като например интериор от типа ‘eдна отливка’, един почти прозрачен таван както и широчината на задните седалки – всичко в името на усета за обем.

05 ca-cadillac-esacla-concept-technology
Concept Escala 2016 113.JPG
07 ca-cadillac-esacla-concept-technology
06 ca-cadillac-esacla-concept-technology
ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ
08 ca-cadillac-esacla-concept-performanc

В допълнение към използваните технологии, изваян дизайн и майсторска изработка, Ескала разчита на мощен 4.0 литров V8 двигател. Новата ходова част е разработена на базата на технологията на задното предаване в комбинация с една рама разработена около коцепта на модулната конструкция на шасите.

09 ca-cadillac-esacla-concept-performanc
ДРУГИ КОНЦЕПТИ НА КАДИЛАК
Concept Ciel 06.jpg
Concept Elmiraj cadillac-elmiraj_1600x0w
bottom of page