top of page
menuanchor
CORGSmenuanchor
Icon Engine 053.png
466 HP / 630 Nm
6.2L
V8
Бензин
Емисии: 284 g/km
Icon Odometer 053.png

0 - 100 km/h

4.1 сек.
Max скорост: 290 km/h
Icon Transmission 051.png

2-местна

8AT/7MT
RWD - Задно задвижване
Corvette Grand Sport се завръща

Corvette Grand Sport се завърна с познатото ДНК и дух, както оригинала от 1963г. Свръх-олекотен, оборудван с мощен 6.2 литров V8 двигател, Corvette Grand Sport е един спортен автомобил съчетаващ най-доброто от Corvette Stingray и Corvette Z06 в един 'пакет', способен да подложи на изпитание лимитите на Вашите умения зад волана.

_C7 Grand Sport Logo 1.png
Спортна Нагласа
Anchor 1

6.2L V8

Grand Sport демонстрира обичайната за Корвет прецизност, но със спортен уклон за по-добри постижения и издръжливост.

С двигател 466 к.с. (343 kW), 630 Nm въртящ момент и 290 км/ч максимална скорост, Grand Sport достига нови висоти. Силният 6.2 литров V8 двигател ускорява от 0-100 км/ч за 4.1 секунди. Разработените на пистата технологии дават надеждна маневреност, впечатляващо сцепление и контрол над машината. Като цяло, вълчият нрав на автомобила е ясно осезаем.

Комбиниран разход на гориво: 12.4-12.3 л/100км; СО2 емисии 284-282 гр/км; енергиен клас: G.

Двигател 6.2L V8
Variable Valve Timing
Direct Injection
Active Fuel Management
Овладейте Машината

Спирачки

Corvette Grand Sport e оборудван със спирачна система на Brembo® с 371mm/365mm дискове.

Спирачки
Трансмисия
Джанти и Гуми
Чистокръвна Състезателна Порода
Anchor 2

Последният представител на семейството е съвършенния пример за технически постижения. Редом с Corvette Stingray и направената за състезания Z06, новият Corvette Grand Sport извисява на нови нива активното кормуване. Corvette Grand Sport комбинира оригиналните умения на Корвет с разумно инженерство и прилегнал дизайн, за да сътвори модерния спортен болид. По-широката каросерия позволява аеродинамичност и по-големи охлаждащи въздуховоди. 5 режима на работа са на Ваше разположение - Weather, Eco, Tour, Sport, Track. Със завъртането на кръглото копче на централната конзола, променяте всичко, а 12 променливи настройки се изменят, така че автомобилът да може да промени поведението си и посрещне пътните условия каквито и да са те.

Corvette Grand Sport
Corvette Grand Sport Data Recorder
Corvette Grand Sport Mode Selector
Запис на Данни

За да изживеете отново незабравими постижения на пистата, записите от ‘Performance Data Recorder’ (2) остават запаметени на SD памет карта. Високо-честотната камера (720p) инсталирана на предното стъкло, бордовите процесори, вътрешен акселеромер и GPS система предоставят данни, които могат да се анализират по-късно. Използваният от Corvette про-рейсинг екипа - Cosworth Toolbox софтуер - Ви предоставя възможността да настроите Вашата техника в кокпита.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Състезателно Потекло
2017_Corvette_GS 02.jpg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

1200x490 2017-chevrolet-corvette-grand-s
2010г. Grand Sport

С потентно съчетания между състезателна мощ и прецизност, Grand Sport 2010г. излиза на сцената с по-широката каросерия на ZR1 и двигател 436 к.с. (325 kW), 6.2L LS3 V8, способен на 0-100 км/ч за 4.5 секунди и 1G гравитационен натиск в завой.

1200x490 1996_Chevrolet_Corvette_Grand_S
1996г. Grand Sport

Отбелязвайки края на 4-та генерация Корвет, Grand Sport се завръща през 1996г. с лимитирано производство от 1,000 автомобила. Оборудван с мощния LT4 V8 двигател и шаси на ZR1, този модел на Grand Sport се отличава също така с характерния за тогава ретро син цвят, червените ивици над предните гуми и надлъжната бяла лента.

1200x490 1963_Corvette_Grand_Sport 04.jp
1963г. Grand Sport

Оригиналният Corvette Grand Sport бе създаден да доминира пистата, неговата естествена среда. Разработеният през 1963г. от леки материали Корвет, разчитащ на 6.2L 377 CI V8 двигател, остави трайна следа в историята на Шевролет и състезателните умения на марката. Създадените тогава 5 прототипа съществуват до ден днешен.

540x300_grand-sport-convertible_v2.jpeg
Grand Sport Кабриолет

Първоначалният дизайн на Grand Sport е бил на отворен автомобил. Покривът на кабриолета Grand Sport се отваря с копче и може да бъде отварян или затварян в движение, стига скоростта да не е над 50 км/ч.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Съвършенно балансиран

Corvette Grand Sport, който комбинира умело чиста мощност и удоволствие от кормуването, дава на шофьора чувство за пълен контрол и спокойствие.

Кокпитът, разработен с цел удобството на шофьора, е разработен за най-деликатните трасета. Покритите с кожа Nappa седалки Grand Touring, също както и състезателните спортни седалки, съдържат олекотена алуминиева структура, която осигурява максимална опора. Оборудване като интуитивния ‘head-up’ дисплей, плоския в долната част волан обшит в микрофибър или премиум кожа са предвидени да доставят неописуемо удоволствие от кормуването.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Anchor 3
Свръхмодерна свързаемост

Седмата генерация Корвет е своеворода завършек на еволюцията на модела. Оборудването включва най-модерния 8’’ екран Chevrolet MyLink, дисплей ‘head-up’, система за запис на поведението на автомобила и личния асистент OnStar®, наличен при натискане на копче (3).

В Помощ на Водача
Арматурно табло:
8-инчовият екран зад волана подава данни относно поведението на автомобила, скоростта, G-тягата и друга важна информация.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Технолоиите и Корвет
Techs 003.jpeg
Chevrolet MyLink

Осигуряващият забавление, както и свързаемост, 8’’ цветен тъчскрийн Шевролет MyLink, позволява разпознаване на жестове на ръката, но и на гласови команди.

  • Bose® Премиум състема с 10-високоговорителя

  • 3 USB порта за зареждане на смарт-устройства

  • Аудио и Bluetooth® 3.0 безжична технология

Apple CarPlay™ & Android Auto™

Apple CarPlay™ свързва Вашия iPhone® за телефони обаждания, получаване и изпращане на съобщения и слушане на музика (4). Поддържани приложения включват също така Maps, както и приложения на външни доставчици като Spotify.

8’’-вия дисплей се свързва с Android смартфони, Google Play Music™, както и Calendar (4). Интеграцията осигурява връзка с Google Maps™ и помага за телефонни обаждания и получаване и изпращане на текстови съобщения.

4G LTE Wi-Fi

С OnStar® и 4G LTE Wi-Fi®  технологиите на борда, Grand Sport разполага с мощен сигнал за до 7 мобилни смарт-устройства. (3)

Сигурност

Grand Sport разполага с най-напредналата технология за сигурност за най-добрата възможна защита и реакция в отговор на непредвидени ситуации. ‘Head-up’ дисплейът също така показва критична информация на предното стъкло.

Anchor 4
fullwidth_safety_new.jpeg
Превенция ***

Corvette Grand Sport помага да се избегнат опасни ситуации благодарение на ‘Active Handling’,

 

4 anti-lock спирачки, камера за задно виждане, предна камера, както и Traction Control.

 

Стандартните ксенонови HID фарове подобряват видимостта, докато ‘Run-flat’ гуми осигуряват лимитирана възможност за предвижване въпреки ниско налягане.

Защита

В случай на инцидент, Grand Sport e проектиран за защити шофьора както и всички други пътници в купето, с помощта на въздушни възглавнизи на нивото на главата и гръдния кош, както и олекотена, но свръх-заздравена алуминиева структура.

Реакция

При злополучен случай, системата OnStar® Automatic Crash Response и вградени сензори веднага алармират OnStar® консултант, който може да се свърже с автомобила Ви и да потърси помощ до точната Ви GPS локация (5). OnStar® услугите са безплатни за първите 12 месеца. (3)

*** Системите за сигурност не отменят отговорността на водача на превозното средство да управлява автомобила внимателно. Шофьорът трябва да следи пътната обстановка през цялото време, когато е зад волана. Прочетете внимателно наръчника на собственика за повече информация.

ChevyLogoSlogan013.png

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ:

* Всички посочени цени са препоръчителни и са с включено ДДС от 20%. Всички цени имат индикативна стойност и касаят модел 2019г. Посоченото ценообразуване e изчислено при фиксиран курс на БНБ 1 EUR = 1.95583 BGN и има единствено за цел да послужи за ориентир на клиентите и не представлява оферта по никакъв параметър. Всички данни са за базовия модел със стандартно оборудване. Калкулацията за разход на гориво, съобразно 2007/715/EU (NEDC) е базирана на собствено тегло, измерено съобразно неговите директиви. Добавянето на  допълнително оборудване може да доведе до леко увеличаване на разхода на гориво и CO2 емисии. Данните за емисиите на CO2 не се отнасят за определени превозни средства и не са част от търговската оферта.

 

** Някои модели и / или опции може да не са на разположение. Молим свържете се с наш дилър за повече информация. Данните за разход на гориво са на базата на изследвания направени според разпоредби на Европейски директиви. Официални резултати от EU-регламентирани тестове са предоставени с цел сравнения. Стойностите в реално време винаги ще зависят от стила на шофиране, пътните условия и други не-технически фактори.

 

*** Системите за сигурност не отменят отговорността на водача на превозното средство да управлява автомобила внимателно. Шофьорът трябва да следи пътната обстановка през цялото време, когато е зад волана. Прочетете внимателно наръчника на собственика за повече информация.

  1. Не карайте с летни гуми в зимни условия, тъй като това ще повлияе негативно на поведението на автомобила на пътя, на Вашата сигурност и дългосрочното функциониране на превозното средство. Доверявайте се само GM-сертифицирани комбинации от гуми и джанти. Несертифицирано оборудване може да доведе до промяна в поведението на автомобила. За информация относно гуми и джанти моля потърсете наш дилър или посетете www.chevyaccessories.com.

  2. Шофьорът на Корвет Grand Sport трябва да се увери, че когато употребява в градски условия системата PDR - Performance Data Recorder (Запис на Данни), не нарушава обществени нормативни разпоредби и регламенти. Подобни закони могат да лимитират или забраняват употребата на PDR система на публични места.

  3. Услугите на All OnStar и  Wi-Fi ще спрат да бъдат на разположение на 31.12.2020 г. След тази дата никакви пробни периоди или абонаменти, включително услугите за спешни случаи няма да бъдат достъпни. Някои функции не са достъпни във всички държави или по време на покупката. Услугите  OnStar® се доставят от OnStar® Europe Ltd и изискват акаунт. Услугите OnStar® изискват активиране и са предмет на покритието на мобилната мрежа и наличност. Услугите Wi-Fi services се предлагат от избран мобилен оператор и изискват допълнителен акаунт. Пробният период за Wi-Fi е времево ограничен. Абонаментът за OnStar® пакети може да бъде различен от услугите, включени в безплатния пробен период. Свържете се с наш дилър за детайли по достъпността, мрежово покритие, спицификации, дължината на безплатния период и такси.

  4. Интерфейс услугите са приложения на Google и Apple и съответно техните условия за конфиденциалност са приложими. За да се възползвате от тях Ви е необходим съвместим смартфон и абонаментен план. За Android Auto е необходим смартфон с Операционна Система Android Lollipop 5.0 или по-нова; за Apple CarPlay е необходим iPhone 5 или по-нов модел. Пълен списък с приложения могат да бъде намерен на Apple.com/ios/carplay или на Android.com/Auto. Моля имайте впредвид, че има вариации в предлагането на приложенията в различни държави.

  5. ‘Onstar® спешни случаи’ не представлява e-Call услуги от гледна точка на e-Call Regulation. За момента нито един модел на Шевролет не попада в категорията на пан-европейските e-Call изисквания. В случай, че това стане факт в бъдеще, моделите ще са оборудвани с e-Call система. OnStar® работи като връзка с вече съществуващи доставчици на спешни услуги. Възможно е не всички автомобили да излъчат цялостна информация за дадено проишествие.

 

Моля имайте в предвид, че определени нива на оборудване, опции или цвят не са налични за европейския пазар. Моля свържете се с наш дилър за повече информация.

 

Някои снимки отразяват елементи/модели, предлагани на северно-американския пазар и може да се различават от тези за европейския. Моля свържете се с наш дилър, за да научите кои автомобили се оферират с европейска хомологация.

bottom of page