top of page
menuanchor
CORSRmenuanchor
Icon Engine 053.png
466 HP / 630 Nm
6.2L
V8
Бензин
Емисии: 284 g/km
Icon Odometer 053.png

0 - 100 km/h

4.2 сек.
Max скорост: 290 km/h
Icon Transmission 051.png

2-местна

8AT/7MT
RWD - Задно задвижване
COR Icons 012B.png
COR Icons 012.png
Stingray: градски автомобил със спортни умения

По-добро от всякога ускорение, завиване, спиране, плюс аеродинамика, достойна за състезателната писта, изпраща Corvette Stingray в нова стратосфера. Corvette 7-ма генерация Ви предоставя също така ръчно изработен интериор и инфотейнмънт свързаемост. Corvette Stingray даже калибрира системите си, така че да ги съобрази с пътя пред Вас. А със спортния пакет Z51 е възможен само един победител.

Icon Download 042Y6.png

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Хващащ окото екстериор

Зашеметяващите аеродинамични форми на Stingray са минали теста, както на въздушния-тунел, така и на пистата. Петте въздуховоди, на предния капак, както и на задния и предния калник, намаляват повдигащата тяга, охлаждат двигателя и придават на Stingray особена аура. Би-ксеноновите HID фарове и 4 елемента на задните стопове само осветяват напредъка Ви.

Anchor 1

 Моля вижте забележките в края на страницата.

SR 107.jpeg
Осветяващи елементи

Корвет Stingray разполага с остри, красиво изваяни предни и задни светлини, които излъчват ярка, с отличаващи се цветове светлина. Функционалната аеродинамика на автомобила придава агресивен вид като едновременно осигурява оптимална ефективност на фаровете.

 • Би-ксенонови HID фарове разчитат на един светлинен източник за къси и дълги светлини

 • Покрайното LED осветление е очертано от черно-хромирана рамка

 • Четирите елемента на предните фарове осигуряват равно и кристално осветяване благодарение на обратно-рефлекторна база

 • Високо поставените стопове са монтирани на задния спойлер, осигуряващ аеродинамика

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Готов за изява

С цел отключване пълния потенциал на Stingray, спортния пакет Z51 включва:

 • Електронен диференциал за ограничено приплъзване, който спомага за съвършен баланс между скоростта и контрола над автомобила

 • Корвет състезателни отдушници, които оптимизират работата на двигателя

 • Аеро-пакет, който намалява повдигащата тяга и стабилизира колата

 • Гуми Мишелин® Пилот® Супер Спорт ZP за по-остро завиване и по-добра маневреност

 • Въздушно охладени спирачки за по-добро и надеждно спиране

 Моля вижте забележките в края на страницата.

SR 111.jpg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Интелигентен вътрешен дизайн

Вътрешното оформление на Stingray е чисто и динамично, изваяно в цялостен контур обединяващ конзола с инструменти, панел с врати. По-малкият, 360 милиметров волан, Ви осигурява по-директен, ‘пистов’ усет.

Контрол над поведението на автомобила е осигурен от 8’’ инчов HD тъчскрийн дисплей, на който могат да се следят различни параметри, както и цялостната работа на автомобила. Дисплеят се конфигурира автоматично при смяна на режима на работа на машината.

Омайващ интериорен финиш

Детайли от премиум материали умножават удоволствието. Панел и волан са ръчно изработени от мека кожа с велур-ефектни микрофибри. Твърдите елементи са от лъскав алуминий и карбонов фибър. Подсилените седалки са направени от свръх-олекотена магнезиева рамка и Ви обгръщат съвършено.

SR pic 112 6.JPG

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Прецизен пърформанс

Stingray разполага с олекотена, твърда скелетна рамка за оптимално 50-50 разпределение на тежестта и впечатляващ коефициент мощност/тегло. Оборудван с едно от най-бързо реагиращите окачвания, 6.2 литров двигател и 8-скоростна автоматична трансмисия, Corvette Stingray може да бъде един истински спортен болид.

Anchor 2

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Сърцето на Corvette
SR 118.jpeg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Stingray разполага с 6.2 литров двигател, способен на тяга от до 466 конски сили и да даде на разположение 630 Nm въртящ момент, което позволява да се развият 0-100 км/ч за 4.2 секунди. Отличаващото се разположение на задния мост осигурява оптимален баланс на тежестта. Компактният дизайн на двигателя позволява сваляне на нивото на предния капак, както и на центъра на гравитация на автомобила.

Комбиниран разход на гориво (л/100км): 12.4 – 12.3; комбинирани CO2 емисии (гр/км) 284 – 282; категория на енергийна ефективност: G.

Система на сухия картер

Стандартно за Z06 и включено в спортния пакет Z51 на Stingray, Корвет е оборудван със системата 'сух картер', която осигурява двигателно масло посредством отвор към мотора свързан с 9.3 литров резервоар, който доставя приток на масло към критичните зони, независимо от евентуален силен гравитационен натиск. Системата за масло на Корвет разчита също така на 8 впръсквателя в моторния блок, които намаляват температурата при буталата по време на силно натоварване и гарантира дълготрайно оптимално функциониране на машината.

SR 119 3.png
Системи разгарящи авантюристичния Ви дух
SR 121 22.png
SR 121 40.png

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Уверено шофиране

Електронна система намалява вибрациите и подобрява цялостното отреагиране на автомобила. Стандартните Brembo® спирачки осигуряват уверено спиране, докато Мишлин® Пилот® Супер Спорт летни гуми (1) – ексклузивно за Stingray – се грижат за оптимално возене, сцепление и маневреност. С две думи, Stingray ще прави точно това, което искате да бъде направено и то направено съвършено.

Окачване

Stingray е оборудван с най-бързо реагиращото окачване. Magnetic Selective Ride Control™ e система на окачване, която ‘чете’ пътя всяка милисекунда и отреагира за под 15 милисекунди. Performance Traction Management предоставя 5 настройки, които да бъдат адаптирани съобразено с уменията на водача, както и условията на пътя.

Скоростна кутия

8-скоростната автоматичната трансмисия с лопатки на волана, осигурява безупречния контрол на автоматичната кутия с критичните при спортното каране бързи и прецизни смени на скоростта от една страна, а от друга гарантира предимствата на ръчната трансмисия при каране на писта.

SR 123.jpeg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Запазете контрол с петте режима на работа

Изборът на режим помага на шофьора да настрои всеки аспект от поведението на Corvette съобразно условията на пътя и предпочитанията за кормуване. Със завъртането на копче, Вие можете да настроите 5 коренно различни метода на работа на автомобила, като по този начин нагласяте електронно 12 променливи, посредством които се изменя поведението на множество системи, сред които кормилната система и подаването на гориво за оптимизиран резултат във всякакви условия. В допълнение, дисплеят на предното стъкло изписва важни данни и информация относно работата на автомобила, тъй че да не откъсвате поглед от пътя и сливащия се тармак.

Corvette tech

Благодарение на 4G LTE Wi-Fi свързаност, Head-up дисплей и личен OnStar® Асистент (2) на разположение с натискането на бутон, това е най-напредналия Корвет към днешна дата.

Друга технологична придобивка са двете камери свързани с тъчскрийна, за да Ви помогнат да паркирате съвършено всеки път.

Anchor 3
SR 124.jpeg
Chevrolet MyLink

Corvette Stingray Ви информира и забавлява със своя регулируем 8’’ инчов MyLink цветен тъчскрийн. Използвайки копчетата на волана, разпознаване на жестове и гласови команди, Вие можете да говорите и пускате музика, без да откъсвате ръце от волана.

 

 • Bose® Premium с 10-високоговорителя система с DAB / DAB+ радио

 • Три USB порта за свързване на различни видове мобилни апарати

 • Аудио и Bluetooth® 3.0 безжична технология

SR 125.jpeg
Максимизирайте смартфона си

Corvette Stingray предоставя усъвършенствано, по-добро и по-сигурно използване на вашия смартфон в колата. Можете да контролирате всичко по колата   Съвместимостта е осигурена от:

 • Apple CarPlay™: обаждайте се и получавайте обаждания без затруднения, получавайте и изпращайте съобщения, слушайте музика и използвайте други програми, включително чрез Siri® гласови команди (3)

 • Android Auto™: говорете на Google и получете достъп до множество приложения, включително Google Maps™, Google Now™, Google Play Music™, Spotify, WhatsApp, and Skype (3)

SR 126.jpeg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

4G LTE Wi-Fi

Stingray Ви осигурява връзка 4G LTE Wi-Fi, която е по-мощна от Вашия смартфон. Чрез OnStar® технологията Stingray Ви осигурява изключително надеждна свързаемост. Мощният сигнал позволява на Вас и Вашите пътници способността да свържете до 7 устройства да се свържат с интернет (2).

Сигурност и безопасност

Corvette Stingray използва множество технологии, които Ви пазят преди, по-време или след евентуална колизия, включително Head-Up дисплей, който прожектира важна информация на предното стъкло, тъй че да не отделяте очи от пътя.

Anchor 4
SR 127.jpeg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Превенция ***

Stingray предотвратява евентуални злополуки посредством функции като Active Handling, 4-колесно АBS, както и Traction Control. Стандартните ксенонови HID спомагат видимостта, излъчвайки 900 лумена светлинни лъчи. А в случай, че автомобилът усети спадащо налягане в някоя от гумите, ‘run-flat’ качеството на колата Ви помага да стигнете на бавна скорост до локация, където да отстраните повредата.

Защита

В случай на инцидент, Stingray е проектиран да предпази Вас и Вашите спътници на нивото на главата и гръдния кош посредством въздушни възглавници и неогъваема алуминиева рамка, която е по-олекотена и по-заздравена от предходни модели на Корвет.

Реакция

Вие никога не сте сам с OnStar® Automatic Crash Response (4). Вградените сензори автоматично сигнализират OnStar асистент, който веднага се свързва с вашия автомобил и алармира външна помощ да бъде изпратена на мястото на вашата GPS локация, даже в случай че не сте способни да отговорите. Стандартна опция за първите 12 месеца (2).

*** Системите за сигурност не отменят отговорността на водача на превозното средство да управлява автомобила внимателно. Шофьорът трябва да следи пътната обстановка през цялото време, когато е зад волана. Прочетете внимателно наръчника на собственика за повече информация.

ChevyLogoSlogan013.png

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ:

* Всички посочени цени са препоръчителни и са с включено ДДС от 20%. Всички цени имат индикативна стойност и касаят модел 2019г. Посоченото ценообразуване e изчислено при фиксиран курс на БНБ 1 EUR = 1.95583 BGN и има единствено за цел да послужи за ориентир на клиентите и не представлява оферта по никакъв параметър. Всички данни са за базовия модел със стандартно оборудване. Калкулацията за разход на гориво, съобразно 2007/715/EU (NEDC) е базирана на собствено тегло, измерено съобразно неговите директиви. Добавянето на  допълнително оборудване може да доведе до леко увеличаване на разхода на гориво и CO2 емисии. Данните за емисиите на CO2 не се отнасят за определени превозни средства и не са част от търговската оферта.

 

** Някои модели и / или опции може да не са на разположение. Молим свържете се с наш дилър за повече информация. Данните за разход на гориво са на базата на изследвания направени според разпоредби на Европейски директиви. Официални резултати от EU-регламентирани тестове са предоставени с цел сравнения. Стойностите в реално време винаги ще зависят от стила на шофиране, пътните условия и други не-технически фактори.

 

*** Системите за сигурност не отменят отговорността на водача на превозното средство да управлява автомобила внимателно. Шофьорът трябва да следи пътната обстановка през цялото време, когато е зад волана. Прочетете внимателно наръчника на собственика за повече информация.

 1. Не карайте с летни гуми в зимни условия, тъй като това ще повлияе негативно на поведението на автомобила на пътя, на Вашата сигурност и дългосрочното функциониране на превозното средство. Доверявайте се само GM-сертифицирани комбинации от гуми и джанти. Несертифицирано оборудване може да доведе до промяна в поведението на автомобила. За информация относно гуми и джанти моля потърсете наш дилър или посетете www.chevyaccessories.com.

 2. Услугите на All OnStar и  Wi-Fi ще спрат да бъдат на разположение на 31.12.2020 г. След тази дата никакви пробни периоди или абонаменти, включително услугите за спешни случаи няма да бъдат достъпни. Някои функции не са достъпни във всички държави или по време на покупката. Услугите  OnStar® се доставят от OnStar® Europe Ltd и изискват акаунт. Услугите OnStar® изискват активиране и са предмет на покритието на мобилната мрежа и наличност. Услугите Wi-Fi services се предлагат от избран мобилен оператор и изискват допълнителен акаунт. Пробният период за Wi-Fi е времево ограничен. Абонаментът за OnStar® пакети може да бъде различен от услугите, включени в безплатния пробен период. Свържете се с наш дилър за детайли по достъпността, мрежово покритие, спицификации, дължината на безплатния период и такси.

 3. Интерфейс услугите са приложения на Google и Apple и съответно техните условия за конфиденциалност са приложими. За да се възползвате от тях Ви е необходим съвместим смартфон и абонаментен план. За Android Auto е необходим смартфон с Операционна Система Android Lollipop 5.0 или по-нова; за Apple CarPlay е необходим iPhone 5 или по-нов модел. Пълен списък с приложения могат да бъде намерен на Apple.com/ios/carplay или на Android.com/Auto. Моля имайте впредвид, че има вариации в предлагането на приложенията в различни държави.

 4. ‘Onstar® спешни случаи’ не представлява e-Call услуги от гледна точка на e-Call Regulation. За момента нито един модел на Шевролет не попада в категорията на пан-европейските e-Call изисквания. В случай, че това стане факт в бъдеще, моделите ще са оборудвани с e-Call система. OnStar® работи като връзка с вече съществуващи доставчици на спешни услуги. Възможно е не всички автомобили да излъчат цялостна информация за дадено проишествие.

 

Моля имайте в предвид, че определени нива на оборудване, опции или цвят не са налични за европейския пазар. Моля свържете се с наш дилър за повече информация.

 

Някои снимки отразяват елементи/модели, предлагани на северно-американския пазар и може да се различават от тези за европейския. Моля свържете се с наш дилър, за да научите кои автомобили се оферират с европейска хомологация.

bottom of page