top of page
menuanchor
CORZ06menuanchor
Icon Engine 053.png
659 HP / 881 Nm
6.2L
V8
Бензин
Емисии: 322 g/km
Icon Odometer 053.png

0 - 100 km/h

3.7 сек.
Max скорост: 315 km/h
Icon Transmission 051.png

2-местна

8AT/7MT
RWD - Задно задвижване
Corvette Z06 - роден на пистата
COR Z06 emblem 03.png

Ще намерите Z06 някъде между Ле Ман и аутобана. Супер-автомобилът на Корвет Z06 е бил заченат на пистите. Проектиран на базата на свръх-олекотена алуминиева сплав, Корвет Z06 е оборудван със супер-зареден двигател V8, 6.2L, способен на 659 к.с. и въртящ момент от 881 Nm, които го изстрелват от 0 - 100 км/ч за 3.7 секунди.

Пресечната точка между пистата и улицата

Състезателните коли Z06 и C7.R представят несравними параметри по отношение както на архитектурата на шасито, така и на технологиите на мотора или аеродинамичните способности. Разработени на базата на Stingray, Z06 и C7.R са предвидени да надскочат лимитите на възможното.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Резултатност на Суперавтомобил

Корвет Z06 е оборудван със суперзареден LT4 6.2L двигател на базата на алуминиеви сплави, способен на 659 к.с. и 881 Nm въртящ момент. Снабдяне също така със системите Директно впръскване, Variable Valve Timing (Клапани с променлива геометрия), Active Fuel Management™ (система за изключване на ред цилиндри), Z06 е мощен, оптимално икономичен спортен болид.

Комбиниран разход на гориво: 14.1-12.7 л/100км; СО2 емисии 322-291 гр/км; енергиен клас: G.

Anchor 1

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Овладейте Машината
Уверено кормуване

Z06 Ви дава избор между стандартните Мишелин® Pilot® Super Sport ZP (само летни гуми) и пистовите Мишелин® Pilot® Sport Cup 2 (само летни гуми) включени в пистовия пакет Track Edition на Z07 Performance Package. Със широчина на дисковете 371х33мм предни и 365х25мм задни, спирачната система осигурява пълен контрол над спирането на автомобила. Track Edition пакета предоставя също Brembo® спирачки, но със широчина 394х36мм предни и 388х33мм задни дискове от карбон-керамика, за още по-добро спиране, с кратък спирачен път и максимално разсейване на високите температури.

Окачване

Z06 предоставя къстъмизираща се система на окачване, която включва стандартен Magnetic Ride технологията осигуряваща адаптиране към пътните условия всеки 10-15 милисекунди - втвърдяване на окачването при по-активно каране, но без това да афектира комфортното шофиране на каквато и да е настилка. Стандартният eLSD е разработен с цел подобряване на стабилността и отзивчивостта, усета към пътя и най-вече баланса и сцеплението.

Трансмисия

Автоматичната 8-скоростна трансмисия с лопатки Ви позволява да се възползвате от лекотата на управление на автоматичен автомобил, но също така Ви дава на разположение бързината и прецизността при смяната на скорости, като в допълнение можете да задействате ръчния режим, когато сте на пистата. В този режим на управление, скоростите работят успоредно с интегрираната система Active Rev Matching.

"THE Z06 CHALLENGES THE DUAL-CLUTCH TRANSMISSION ORTHODOXY"
Top Gear Magazine
Три Зони на Въздушен Натиск
Z06 Aero Package

Аеро пакетът на Z06 съдържа преден сплитер, калници на отворите на предните джанти, капак от карбон-фибър с въздуховод и заден спойлер.

Carbon-Fiber Aero Package

Пакетът Aero Carbon-Fiber е с видим финиш от карбон-фибър - преден сплитер, множество елементи и панели и по-широк заден спойлер за по-добър въздушен натиск в задната част на автомобила.

Z07 Performance Package

Z07 Performance пакетът (1) включва допълнителни защитни панели и предпазители от карбон-фибър. С този пакет, Corvette Z06 придобива най-аеродинамичния вид, с най-добрия въздушен натиск надолу. Освен аеродинамичните компоненти, Z07 пакетът добавя Michelin® Pilot® Sport Cup 2 (единствено летни) гуми, както и Brembo® карбон-керамични спирачки.

"THE CAR IS NOTICEABLY WIDER THAN THE STINGRAY, AND ITS AERODYNAMIC DOWN-FORCE PERFORMANCE IS MASSIVE AND UNLIKE ANYTHING WE'VE EVER TESTED IN ANY STREET CAR."
Tadge Juechter, Chevrolet Corvette Chief Engineer
Модулен заден Спойлер

Задният спойлер на Z07 пакетът(1) дава възможността да бъде добавена прозрачна приставка към самото тяло на спойлера. По този начин може да контролирате ролята, която ще играе въздушният поток във Вашето каране. 

desktop_intro_z06_4.jpeg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

desktop_pdr.jpeg
Performance Data Recorder (2)

Изживейте отново Вашите постижения на пистата с помощта на PDR - запис на данни от Вашето кормуване. (2)

Система служи за запаметяване на ключови данни и включва широко-екранна камера 720p, монтирана на предното стъкло, бордови процесор, вграден акселеромер както и GPS система. Когато сте вече далеч от пистата, можете да се насладите отново на преживяванията зад волана, а със софтуера на Cosworth Toolbox, можете да анализирате какво е било поведението на автомобила на асфалта и постигнатите резултати (софтуер, използван от отбора на Corvette Pro Racing).

desktop_drive_modes.jpeg
5 режима на работа

Пет режима на работа са на Ваше разположение - Weather, Eco, Tour, Sport, Track. Със завъртането на кръглото копче на централната конзола, променяте редица параметри, а 12 променливи настройки се изменят, така че автомобилът да може да нагоди поведението си и посрещне пътните условия каквито и да са те.

Сътворен да доминира

Z06 е първата серийно произведена кола с 659 к.с., която разполага с ръчна, както и с автоматична трансмисия. И тъй както кабриолетът на Z06, който е и първоначалният дизайн на модела, купето също притежава алуминиева скелетна структура, която носи останалата част от каросерията, която от своя страна е проектирана да минимизира съпротивителните сили и задържи автомобила здраво прилепнал към пътя.

Anchor 2
Z06 разполага с въздуховоди от карбон-фибър на предния капак, с цел охлаждане и осигуряване на прилепналост към пътя.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Целеустремена Външност

Всички компоненти на екстериора на Z06 са били разработени с оглед на по-доброто представяне на автомобила по състезателното трасе. Аеродинамика, въздушен поток, сцепление:

 • По-широките гуми и джанти дават по-добро сцепление с пътя от това на Stingray

 • Широките въздуховоди доставят охлаждащ въздушен поток за двигателя, спирачките, трансмисията, както и диференциала

 • Задницата е била разширена с 80мм, а предната част с 56мм за по-агресивна стойка и подобрена маневреност

 • Стандартни Мишелин® Pilot® Super Sport® ZP (единствено летни гуми) подобряват допълнително сцеплението

Комбиниран разход на гориво: 14.1-12.7 л/100км; СО2 емисии 322-291 гр/км; енергиен клас: G.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Z06 Кабриолет

Първоначалният замисъл за модела е бил за отворен автомобил. Изцяло автоматизираният гюрук може да бъде свален с натискането на копче или чрез дистанционното на колата (дори в движение до 48 км/ч). Гюрукът се скрива зад седалките, под капак със същия цвят като каросерията на автомобила.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Интериор, доказал се на трасето

Z06 разполага с кокпит, изцяло ориентиран към комфорта на водача. Стандартните състезателни седалки са разработени за тежки натоварвания в завой с издигнати опорни страници. Структурата им е изградена около олекотена магнезиева рамка, с цел оптимални комфорт и удобство на шофьора.

Z06 осигурява максимален комфорт за шофьора.

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Корвет Технологии

Z06 дава на разположение редица технологични решения с цел улеснение на водача. Като се започне от 4G LTE Wi-Fi връзката, PDR (записване на данни) (2) и се стигне до личния асистент, на разположение с натискането на копче ОnStar®, този Корвет е най-технологично напредналия някога произведен. (3)

Част от технологичните придобивки са и двете камери монтирани в предния калник, които дават обща гледка на обстановката пред автомобила.

Anchor 3
desktop_mylink.jpeg
desktop_smartphone.jpeg

 Моля вижте забележките в края на страницата.

Chevrolet MyLink

Осигуряващият забавление, както и свързаемост, 8’’ цветен тъчскрийн Шевролет MyLink, позволява разпознаване на жестове на ръката, но и на гласови команди. По този начин, не Ви се налага да отлепяте ръце от волана.

 • Bose® Премиум състема с 10-високоговорителя

 • 3 USB порта за зареждане на смарт-устройства

 • Аудио и Bluetooth® 3.0 безжична технология

Смартфоните - добре дошли

Z06 предоставя по-умна, по-сигурна, по-пълна употреба на Вашия смартфон докато шофирате. Можете да контролирате всичко чрез тъчскрийн дисплейа. Съвместимост е осигурена за:

 • Apple CarPlay™: свързва Вашия iPhone® с цел телефонни обаждания, получаване и изпращане на съобщения, слушане на музика и връзка с други приложения, като Siri® гласови команди.

 • Android Auto™: свързва с Google, както и с редица други приложения като Google Maps™, Google Now™, Google Play Music™, Spotify, WhatsApp и Skype. (4)

desktop_4glte.jpeg
4G LTE Wi-Fi

Z06 дава на разположение 4G LTE Wi-Fi връзка, която е по-мощна от тази на Вашия смартфон. Чрез OnStar®, тази технология дава изключително сигурна Wi-Fi връзка с интернет за Вас и Вашите спътници (до 7 апарата). (3)

Anchor 4
Сигурност

Z06 е оборудван с редица технологични решения, които имат за цел да Ви помогнат да избегнете или да Ви предпазят и съдействат в случай на неочаквано събитие.

fullwidth_safety_new.jpeg
Превенция ***

Corvette Z06 помага да се избегнат опасни ситуации благодарение на ‘Active Handling’,

 

4 anti-lock спирачки, камера за задно виждане, предна камера, както и Traction Control.

 

Стандартните ксенонови HID фарове подобряват видимостта, излъчвайки 900 лумена светлинен поток, докато ‘Run-flat’ гуми осигуряват лимитирана възможност за предвижване въпреки ниско налягане.

Защита

В случай на инцидент, Z06 e проектиран за защити шофьора както и всички други пътници в купето, с помощта на въздушни възглавнизи на нивото на главата и гръдния кош, както и олекотена, но свръх-заздравена алуминиева структура.

Реакция

При злополучен случай, системата OnStar® Automatic Crash Response  (5) и вградени сензори веднага алармират OnStar® консултант, който може да се свърже с автомобила Ви и да потърси помощ до точната Ви GPS локация (5). OnStar® услугите са безплатни за първите 12 месеца. (3)

*** Системите за сигурност не отменят отговорността на водача на превозното средство да управлява автомобила внимателно. Шофьорът трябва да следи пътната обстановка през цялото време, когато е зад волана. Прочетете внимателно наръчника на собственика за повече информация.

ChevyLogoSlogan013.png

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ:

* Всички посочени цени са препоръчителни и са с включено ДДС от 20%. Всички цени имат индикативна стойност и касаят модел 2019г. Посоченото ценообразуване e изчислено при фиксиран курс на БНБ 1 EUR = 1.95583 BGN и има единствено за цел да послужи за ориентир на клиентите и не представлява оферта по никакъв параметър. Всички данни са за базовия модел със стандартно оборудване. Калкулацията за разход на гориво, съобразно 2007/715/EU (NEDC) е базирана на собствено тегло, измерено съобразно неговите директиви. Добавянето на  допълнително оборудване може да доведе до леко увеличаване на разхода на гориво и CO2 емисии. Данните за емисиите на CO2 не се отнасят за определени превозни средства и не са част от търговската оферта.

 

** Някои модели и / или опции може да не са на разположение. Молим свържете се с наш дилър за повече информация. Данните за разход на гориво са на базата на изследвания направени според разпоредби на Европейски директиви. Официални резултати от EU-регламентирани тестове са предоставени с цел сравнения. Стойностите в реално време винаги ще зависят от стила на шофиране, пътните условия и други не-технически фактори.

 

*** Системите за сигурност не отменят отговорността на водача на превозното средство да управлява автомобила внимателно. Шофьорът трябва да следи пътната обстановка през цялото време, когато е зад волана. Прочетете внимателно наръчника на собственика за повече информация.

 1. Допълнителното оборудване от Z07 пакета (приставки за спойлери) са специално разработени за употреба на състезателна писта и не са за използване по националната пътна инфраструктура. Моля, запознайте се със законите за движение по пътищата в страната, в която ще карате.

 2. Шофьорът на Корвет трябва да се увери, че когато употребява в градски условия системата PDR - Performance Data Recorder (Запис на Данни), не нарушава обществени нормативни разпоредби и регламенти. Подобни закони могат да лимитират или забраняват употребата на PDR система на публични места.

 3. Услугите на All OnStar и  Wi-Fi ще спрат да бъдат на разположение на 31.12.2020 г. След тази дата никакви пробни периоди или абонаменти, включително услугите за спешни случаи няма да бъдат достъпни. Някои функции не са достъпни във всички държави или по време на покупката. Услугите  OnStar® се доставят от OnStar® Europe Ltd и изискват акаунт. Услугите OnStar® изискват активиране и са предмет на покритието на мобилната мрежа и наличност. Услугите Wi-Fi services се предлагат от избран мобилен оператор и изискват допълнителен акаунт. Пробният период за Wi-Fi е времево ограничен. Абонаментът за OnStar® пакети може да бъде различен от услугите, включени в безплатния пробен период. Свържете се с наш дилър за детайли по достъпността, мрежово покритие, спицификации, дължината на безплатния период и такси.

 4. Интерфейс услугите са приложения на Google и Apple и съответно техните условия за конфиденциалност са приложими. За да се възползвате от тях Ви е необходим съвместим смартфон и абонаментен план. За Android Auto е необходим смартфон с Операционна Система Android Lollipop 5.0 или по-нова; за Apple CarPlay е необходим iPhone 5 или по-нов модел. Пълен списък с приложения могат да бъде намерен на Apple.com/ios/carplay или на Android.com/Auto. Моля имайте впредвид, че има вариации в предлагането на приложенията в различни държави.

 5. ‘Onstar® спешни случаи’ не представлява e-Call услуги от гледна точка на e-Call Regulation. За момента нито един модел на Шевролет не попада в категорията на пан-европейските e-Call изисквания. В случай, че това стане факт в бъдеще, моделите ще са оборудвани с e-Call система. OnStar® работи като връзка с вече съществуващи доставчици на спешни услуги. Възможно е не всички автомобили да излъчат цялостна информация за дадено проишествие.

 

Моля имайте в предвид, че определени нива на оборудване, опции или цвят не са налични за европейския пазар. Моля свържете се с наш дилър за повече информация.

 

Някои снимки отразяват елементи/модели, предлагани на северно-американския пазар и може да се различават от тези за европейския. Моля свържете се с наш дилър, за да научите кои автомобили се оферират с европейска хомологация.

bottom of page